โดมินิกา แห่งแคริบเบียน Dominica – The Caribbean

โดมินิกา – แห่งแคริบเบียน

เมื่อสิบหกปีที่แล้ว Hubert Winston ได้ยืนอยู่ริมชายหาดในอ่าว Prince Rupert ของเกาะอันเขียวขจีและเต็มไปด้วยภูเขาบนชาร์ตซูเปอร์ยอทช์ในโดมินิกา เพื่อมองดูเรือยอทช์แล่นผ่านจากระยะไกล เนื่องจากไม่มีท่าจอดเรือหรือท่าอากาศยานนานาชาติ ทำให้นักเดินเรือที่เดินทางเข้ามาในโดมินิกาหาทางจอดเรือยากรำบากในกรณีที่เครื่องยนต์มีปัญหาหรือไม่พบที่ทอดสมอ จนกระทั่งปัจจุบันโดมินิกาก็ยังคงเป็นความลับในหมู่เจ้าของเรือยอชท์ และเป็นสถานที่ที่ให้ความรู้สึกพิเศษมีเสน่ห์และมีมนต์ขลัง จึงเป็นสิ่งที่ดึงดูดเจ้าของ superyacht ให้เดินทางมาที่โดมินิกาในที่สุด

ทางตอนใต้ของเกาะรวมทั้งในแผ่นดินเป็นผืนน้ำทั้งหมด น้ำตกทราฟัลการ์ หุบเขาติทู และทะเลสาบเดือด สามารถแบ่งปันประสบการณ์ผ่านการถ่ายภาพได้ ส่วนด้านตะวันตกเฉียงใต้เป็นสถานที่ดำน้ำลึกและดำน้ำตื้นที่ติดอันดับสูงที่สุดแห่งหนึ่งของโลก พื้นที่ทางใต้ของหาด Champagne ลงไปได้รับการคุ้มครองจาก Scott’s Head เป็นส่วนหนึ่งของเขตอนุรักษ์ทางทะเลของ Soufrière–Scott ดังนั้นเรือยอทช์จึงต้องทอดสมอไปทางเหนือใน L’Anse Bateau นักท่องเที่ยวยังสามารถจ้างมัคคุเทศก์ท้องถิ่นสำหรับการดำน้ำลึกและดำน้ำตื้นได้อีกด้วย

Dominica Secluded Secret Beach
Batibou Beach
Zabuco Villa’s private plunge pool and outdoor shower

Dominica – The Caribbean’s Best Kept Secret

Sixteen years ago, Hubert Winston was standing on a beach in Dominica’s Prince Rupert Bay, watching a string of yachts sail by in the distance. With no marinas or international airport, the lush, mountainous island represented a big X on superyacht charts. Captains were reluctant to venture to Dominica in case they had engine problems or couldn’t find a decent anchorage. Even now, Dominica remains a tightly held secret among superyacht owners. That feeling of sanctuary, with a heightened sense of exclusivity, is ultimately what attracts superyacht owners to Dominica.

Prince Rupert Bay
Open-air Gommier Spa on Secret Bay

The southern part of the island is all about the water, even inland. Trafalgar Falls, Titou Gorge and Boiling Lake practically beg to be photographed and shared, while the southwestern corner is one of the world’s highest-ranked dive and snorkeling sites. The area south of Champagne Beach down to the protected arm of land at Scott’s Head is part of the Soufrière–Scott’s Head Marine Reserve, so yachts must anchor north in L’Anse Bateau. Visitors also have to hire local guides for diving and snorkeling.

Share on

Published 9th January 2022
×