สโนว์บอร์ด: Offshore Shapes Snowboard

ตั้งอยู่ในเกาะทางตอนเหนือสุดของญี่ปุ่น คุณจะพบกับเวิร์คช็อปเล็กๆ ที่จะซ่อนตัวอยู่ในหิมะที่ยาวกว่าหกฟุต สิ่งที่เป็นสีขาวคือผง “แชมเปญ" ในตำนานที่ทำให้นิเซโกะ ฮอกไกโด เป็นสถานที่นักสกีและสโนว์บอร์ดจากทั่วทุกมุมโลกต้องมาเยือน ในปี 2013 ที่ Josh Monin จากออสเตรเลีย ก่อตั้ง Offshore Snow Shapes เพื่อสร้างบอร์ดคุณภาพเยี่ยม มีราคาตั้งแต่ประมาณ 900 เหรียญสหรัฐ สำหรับรุ่นพื้นฐานไปจนถึง 3,770 เหรียญสหรัฐทสำหรับการสร้างสรรค์ตามสั่ง บอร์ดนอกชายฝั่งเป็นงานทำด้วยมือและเป็นสิ่งที่ไกลที่สุดจากกระดานในโรงงานที่ผลิตจำนวนมากในตลาด

นอกเหนือจากข้อได้เปรียบที่ทำด้วยมือแล้ว ความน่าดึงดูดใจของ Offshore ยังอยู่ที่ส่วนประกอบซึ่งมีแหล่งที่มาทั้งในประเทศและจากต่างประเทศ “ฉันไม่เสียสละคุณภาพของวัสดุเพื่อความสะดวกในการจัดวางหรือเพื่อการตลาด กล่าวเป็นภาษาญี่ปุ่น ตัวอย่างเช่น เหล็กเยอรมันที่เราใช้สำหรับขอบนั้นมีเอกลักษณ์เฉพาะตัว" Monin ซึ่งในตอนแรกทำทุกอย่างตั้งแต่การผลิต เพื่อขายเอง แต่ตอนนี้มีพนักงานอีกสามคน “ทุกองค์ประกอบที่ใส่ลงในบอร์ดของฉันคือสิ่งที่ดีที่สุด"

In the beech woods of Japan’s northernmost island, you’ll find a small workshop often buried in more than six feet of snow. The white stuff is the legendary “Champagne" powder that has made Niseko, Hokkaido, a must-visit for skiers and snowboarders from all over the world. It was here, in 2013, that Josh Monin, a devotee from Australia, established Offshore Snow Shapes to create boards of uncompromising quality. Ranging in price from about $900 for basic models to $3,770 for custom creations, Offshore boards are handmade and about the furthest thing from a mass-produced factory board on the market.

Aside from its handmade advantage, Offshore’s appeal lies in its components, sourced both domestically and from abroad. “I don’t sacrifice material quality for ease of location, or for marketing, to say it’s Japanese, the German steel we use for edges, for instance, is unmatched," says Monin, who in the beginning did everything from manufacturing to sales himself but now has three others on staff. “Every single component that goes into my boards is the best."

Share on

Published 7th December 2023
×