เรือสุดหรู: 82-Foot Riva Diva

เรือรุ่นนี้เป็นไปตามคำมั่นสัญญาของแบรนด์ในการออกแบบที่ดูบึกบึนพร้อมกับการขับขี่แบบสปอร์ตที่ 31 ไมล์ต่อชั่วโมง ด้วย MAN V12 ที่อัปเกรดแล้ว 1,900 แรงม้าและมีน้ำมันเชื้อเพลิงเต็มถัง (ด้วยน้ำมันเชื้อเพลิงที่เบา ความเร็วสูงสุดอยู่ที่ 35.7 ไมล์ต่อชั่วโมง) แม้จะแทนที่ 85.4 ตัน แต่ Diva ก็ควบคุมได้เหมือนเรือเดย์โบ๊ต ถ่ายทอดความสุขที่ไม่ผิดเพี้ยนไปยังหางเสือตอนบนในระหว่างการเลี้ยวที่ยากลำบาก

เรือของอิตาลีมีความมันเงาสูงทำให้ภายในห้องโดยสารดูหรูหราร่วมสมัย แต่ก็ไม่ธรรมดา โถงทางเดินที่เป็นกระจกระหว่างห้องนอน ไม่เพียงแต่ช่วยเพิ่มแสงธรรมชาติเท่านั้น แต่ยังให้ความรู้สึกสนุกสนานและให้ความรู้สึกเหมือนอยู่บ้าน และภายนอกก็เน้นไปที่พื้นที่เปิดโล่ง: แท่นพับจะขยายท้ายเรือให้กว้างขึ้น 10 ฟุต ในขณะที่ฟลายบริดจ์ขนาด 430 ตารางฟุตเป็น ใหญ่ที่สุดในระดับเดียวกัน มีแม้กระทั่งเลานจ์บนดาดฟ้าซึ่งเป็นที่ที่คุณสามารถผ่อนคลายได้อย่างมีความสุขหลังจากสละหางเสือในที่สุด

It’s hard to beat running a Riva throttle-down along the French Riviera, which is how we experienced the 82-foot Diva. The model delivers on the brand’s promise of a muscular profile along with a sporty ride 31 mph, with the upgraded 1,900 hp MAN V12s and full load of fuel. (With a light load, it tops out at 35.7 mph.) Despite displacing 85.4 tons, the Diva handles like a day boat, conveying an unmistakable joie de vivre to the upper helm during hard-over turns.

High-gloss Italian wenge gives the interior a contemporary sophistication, but it’s anything but conventional. A mirrored hallway between the staterooms not only enhances natural light but also imparts a playful, fun-house sensibility, and the exterior is all about open space: Foldout platforms widen the stern by 10 feet, while the 430-square-foot flybridge is the largest in its class. There’s even a lounge on the foredeck, which is where we happily retire after finally ceding the helm.

Share on

Published 13th January 2024
×